Tjänster

Papptak

Papptak är idag den billigaste lösningen på ett tak, dock inte den sämsta!
Låglutande tak utsätts för en enorm påfrestning och med det nordiska klimatet vi har, därför ställs höga krav på material och utförande!
Vi har valt att jobba med en av marknadens absolut bästa takpappsleverantör Mineral Helasta tätskiktsma or är avsedda för krävande taktäckning och membranisolering. Mattorna är baserade på destillerat bitumen med hög inblandning av SBS-gummi. De a ger massan i mattorna en elastcitet av 300 % och en böjbarhet i kyla på minus 25 grader samtdigt som den tål temperaturer över 100 grader.
Helasta mattorna är armerade med en kraftig, rötsäker s.k. ”Non-woven Spunbond Polyester”, motståndskraftig mot värme och åldrande.
Mineral Helasta P4 är skifferbelagd vilket reflekterar solljuset och ger skydd mot UV-strålning. Skiffer- beläggningen som är inpressad under värme ger även mattan en halkfri yta.
Tillvägagångssätt:
Det är viktigt att göra en grundlig besiktning av taket för att se vart det läcker in och hur illa åtgånget det är. Taket sopas rent och eventuella blåsbildningar och ojämnheter skärs bort för att få en så jämn yta som möjligt.
Om det varit läckage under en längre period skärs den gamla pappen upp för att säkerställa att råsponten inte är angripen och behöver bytas ut.
Är råsponten Fuktskadad byts den ut där den är angripen.
Montering av Takpappen:
Metoden vi använder oss utav heter Skarsvetsning med Mekanisk infästning, metoden är framtagen för att kondens och annan väta skall kunna torka upp och inte orsaka mögel, denna metod används idag av alla seriösa takfirmor.
Takfotsplåt
Det är Takfotsplåten som leder ner vattnet i hängrännan. Det är här taket utsätts för de största belastningarna från vinden därav väldigt viktigt med en rätt monterad fotplåt.

Tegeltak

Takbyte
Det är inte säkert att man kan byta ut ett taks material mot ett annat. Vissa taktyper är gjorda för vissa lutningar och vikten kan skilja dem åt, så vet Ni inte vilken typ som bör användas kan ni prata med oss. Taket får inte bli för tungt om det inte är anpassat för det för då kan det rasa in.
Skillnad mellan betong och tegeltak
För att lägga den typen av tak krävs flera personer då det är tungt att bära. Betong är billigare än tegel och kan färgas i ett flertal olika färger. Moderna betongpannor väger dessutom mindre.
Bender
Vi jobbar med sveriges marknadledande leverantör av takpannor.
Jönåkerpannan har en symmetriskt rundad profil som ger taket ett harmoniskt
utseende. Tillverkningen av betongtakpannor sker på speciella metalformar, på vilka betong- blandningen valsas ut. Denna produktionsmetod ger takpannor med stor överensstämmelse i form och färg. Jönåkerpannan tillverkas och levereras från Moniers anläggning i Jönåker.
Jönåkerpannan erhålls i 3 ytbehandlingar. Protector och Polar ger längre hållbarhet och har blank respektive matt yta. Elegant är en standardyta för betongtakpannor.
Tänk på att taket är husets femte fasad och har stor betydelse för husets utseede. Alla kombinationer av ytbehandlingar och kulörer ger dig möjlighet att hitta ditt personliga tak.
Behöver du hjälp med takläggning?
Begär en offert så hjälper vi dig så snart vi kan!

Snikeritjänster
Vi åtar oss de flesta typer av byggnads- och snickeriuppdrag kontakta oss för en offert.

Snikeritjänster

Vi åtar oss de flesta typer av byggnads- och snickeriuppdrag kontakta oss för en offert.